nuffnang

Monday, 15 June 2015

Instant shawl dan kereta

Assalamualaikum w.b.t


Bila schedule free hari ni, mula la program itu ini toing! toing! duk memain dalam kepala.
Dari pagi duk lepaking dalam rumah sambil buang tebiat laksanakan program yang ntah pape tu, baru lah kalut nak menconteng resit untuk ngepos barang-barang cust. Duk liklapliklap bijik mata, mak aih! dah kul 1.00pm dah. eh, dah tokleh memain dah, dah kene bersiap dah ni, ko duk buat apa lagi tu nisa oii! (bunyi gaya mak memanggil kat dapo) Zasssssss!




Okeh, dah siap dah! tak sampai lima saat pun, kihkih. (menipu je kojonye) Ha! sib baik ada Instant Shawl Magic kan, petik jari je dah siap, kekeke.. Mesti ada yang pelik kan, instant shawl magic apakah begitunye? aih macam tak sama je? haa!, adik kakak jangan ghisau ni memang instant shawl magic, cuma nisa selempang ketepi je, alah, biasalah..tak habis habis nak mengubah apa yang hader..huhu. Pening ke? Ok, nanti next time nisa buat tutorial noh! kompen enti enti pengsan tak caye nanti betapo sonangnye ia. kikiki
 
Suis keta yang tergantung di pintu ku capai, lengang lenggok ku atur langkah ke tempat parkiran kereta, Ops! lupa pulak nak buang sampah kat tangan ni hah. Hmm boleh pulak lupa benda yang duk depan mata je, aduhai..
 
Alarm keta dibunyikan, langkah kaki kiri dimulakan untuk masuk ke dalam kereta. Hmm, korang tak pelik ke, kenapa kita kena masuk keta guna kaki kiri dulu, kan senang kalau stereng keta tu duk sebelah kiri, nanti nak masuk keta nanti boleh langkah kaki kanan dulu. Nisa memang selalu tak puas hati kalau buat kerja guna langkah kaki kiri dulu. lain lah kalau nak masuk tandas kan.
Penah jugak dulu nisa masuk keta guna kaki kanan, lepas tu kalut nak pusing badan balik kat celah celah stereng tu. haha, korang boleh bayang tak, memang buang tebiat betoi! haha, korang pun kan, kalau nak masuk keta guna kaki kanan dulu, korang pegi masuk belah penumpang sana tu, pastu kat dalam keta tu, korang langkah kan kaki pigi duduk kat tempat stereng tu, haha..memang takdok koje kalau korang ikut apa nisa cakap ni..haha, sat gi jangan terlekat kat tengah-tengah tempat duduk tu udah ler. kahkahkah (gelak jahat) huhu.


TQ for reading dis entry ^_^






No comments:

Post a Comment

Terima Kasih sudi komen yang baik-baik ^_^