nuffnang

Friday, 21 August 2015

Ubat Kurus

Kemain nak maintain berat badan yang tak berapa nak normal ni, finally jatuh bedebok tersungkur jua... Betol lah kata orang, nak kurus tu tak susah pun..takyah susah susah beli ubat kurus bagai.. Petuanya, sibuk kan diri sampai lupa nak makan, kiri kanan kehulu kehilir sampai jatuh demam, nah akhirnya.. I'm lost 3kg for a week..mihmihmih.


Muka orang demam terkejut tengok keta kat depan turbo 180km/h..Nasib baik time ni nisa kat sebelah penumpang, kalau tengah drive..maunye lumba sekali kau...(amboi kerek ko nisa, cakap bosar ye) wakakakaka

 
Tapi sebenarnya dats not my target you!, nisa tak pernah pun bermimpi nak kuruskan badan, tapi hakikatnya memang badan ni cepat naik dan cepat turun. Bagi nisa kalau nak kurus, takyah makan nasi 2, 3 hari... kompem punya berat badan jatuh berdesssupp! kalau nak tambah berat badan, makan tanpa henti, takira lah makanan berat atau ringan.. maintain dalam masa seminggu je! wajib naik 2, 3 kilo balik... tapi nampak tak sifirnya kat situ???
 
Kalau nak kurus, nisa just perlukan 3hari
Kalau nak gemuk, nisa perlukan seminggu....so
Kesimpulannya, nak kurus lagi mudah dari gemuk balikkk... motipppppp nak kene kira??!!
 
Ok, sekarang nisa, kau kene berjuang tambah berat badan balikkk!
Makk nak nasikk!! (bajet duk sebumbung ngan mak lettew, padahal nak makan kene pegi masak sendiri kat dapor! adehhh.. miss my mom olredi..hukhuks)
 

 
 
Ada tips tak nak hilangkan kuning kat mata putih yang gaya macam penagih dadah tu?.. Selain dari tidur secukupnya..apa lagi ye?? ohhhh my, blurrrr!
 
 
 
 
 
TQ for reading dis entry yang ntah pape..kehkehkeh ;p
 
 
 

3 comments:

  1. Bestnya kalau mudah turun dan mudah naik berat badan..hehe..PC semakin naik..susah sangat nak turun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. payah jugak cenggitu kan.. hmmmm -_-

      Delete

Terima Kasih sudi komen yang baik-baik ^_^