nuffnang

Thursday, 14 January 2016

Insan Paling Bahagia

Insan yang paling bahagia bila dapat tahu nisa nak stay kat kampung semestinya lah kedua orang tua nisa.
Ingat dulu, masa surat tawaran diploma sampai kat rumah, ayahlah orang yang paling nervous mengalahkan nisa yang tengah bukak surat tu. Ayah siap cakap lagi, 

"kalu dapat jauh-jauh, ayah tak izinkan kamu pergi!"

Adoooiii! hrmmm

My dad is my hero

Itu lah ayah nisa... memang susah nak lepas anak-anak keluar dari kelantan. Ayah ni dah la muka garang, tegas pulak tu. hahaks! Kalau nak maghrib anak-anak tak sampai kat rumah lagi, memang dia akan cari anak-anak dia sampai dapat.. tapi takdelah sampai tercari cari sebab ayah ni memang dah tahu anak dia pegi mana?, keluar ngan sapa?, kat mana?. Hrmmm... Mati le kalau kami keluar mana mana tak bagitahu. Hanger la makannye! Bersepai ekau. kekeke

Nasib baik nisa dapat diploma kat UiTM Machang, Kelantan... kalau tak, memang tak merasa la nisa nak belajar Unibersiti. kikiki. Tambah-tambah kami ni orang kampung, mana ler mampu mak ayah nak tanggung belajar tinggi tinggi sampai degree bagai kan. Nasib baik ler ada  PTPTN. hahaks! Orang cakap kalau belajau betoi betoi, dapat 1st class tak payah bayar balik, nanti pinjaman bertukar jadi biasiswa. Pulun punya pulun, akhirnya dapat jugak merasa biasiswa PTPTN tersebut...nikmatnye tu, Allahhurabbi,  tuhan aje yang tahu. hiks!

Ha! Dapat masuk UiTM pon, ayah still nak tak nak bagi nisa pegi.. dia cakap,

"ayah risau kamu duk sana, naik bas sorang-sorang, bahaya!"

Sampai nisa naik bas pun dia nak ikut ngantornye.. aduhai! risau betol dia. padahal, bukannye jauh pun... Sampai nisa dah kahwin lo ni pun, dia still lagi pangai sama, sangat risaukan anak-anak. and lastly bila nisa decide nak stay kat kampung, menagis dia...gembira punya pasal! Aduhai ayah....

Semalam ayah ajak nisa melawat meninjau kawasan perkampungan.. Macam anak tok penghulu dah gayanya. hahaks!


Ayah dan rokoknye..  kami orang kampung! tengok stail ayah pon dah tahu, kain pelikat tu memang wajib! huhu


Actually, sonok jadi anak kampung ni...duk kat kampung macam-macam boleh buat. Biarlah rupa paras berserabai pun, asal bahagia tak gittuw. haha


Buah Salok! heee


Sedetik di kebun kawan ayah...
Orang lain bercucuk tanam, kami yang memungut hasilnya... hihi


Timun ni berduri rupanya, baru tahu... kekeke

Dah tuan empunya bagi green light, so apa lagi... kutippp ler apa yang ada.. haha, melampau betoi kau nisa! kekeke


Kacang Panjang

Alahai, terover pulak posing nye! >___< heeee
Eksited dapat masuk kebun.. maap le kita memang seronok time ni.. biasala anak nelayan dapat masuk kebun sayur, berpinau mata! seronoknye tu ober da shadow. hehe

Sekian sudah cerita kali ini.... :)



"Have a nice day olls"







4 comments:

  1. memang seronok duduk kampung...sangat seronok..

    ReplyDelete
  2. hai , ain datang singgah sini dan follow awak
    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i'll follow back, tq ain, salam perkenalan :)

      Delete

Terima Kasih sudi komen yang baik-baik ^_^