nuffnang

Saturday, 21 June 2014

Resepi Biskut Suji

Lagi seminggu Ramadhan Al-Mubarak akan tiba. Mesti dah ramai yang buat kuih raya kan sekarang...Kejap je masa berlalu..jap lagi dah nak puasa, lepas tu raya.. Alhamdulillah...semoga kita dapat meraikan Aidilfitri tahun ini.Insha Allah..

Tak sabarnya...
Nak balik kampung...huhuuu
Ghindu mak ayah sangat2 dah ni..hukhuk...rinduu.

Ok, Straight to the point..
Hari ni terliur sgt2 nak makan biskut suji..
Tgk bahan2 dia, eh complete lak ada kat dapur..Alhamdulillah
Terus aku capai apa yang patut...seronok sangat dapat buat..tapi lg seronok kalau dapat buat ngn adik beradik kat kampung kan! Arrggghhh....feeling ni mai lagi....

Ok jom tengok resepi..

RESEPI BISKUT SUJI

Bahan-bahan :
★250 gm minyak sapi
★180 gm gula icing
★500 gm tepung gandum
★Buah cherry atau apa2 je yg berkenan utk dijadikan hiasan.

Cara-caranya :
★cairkan minyak sapi atas dapur
★ayak tepung jagung dan gula icing dalam bekas
★masukkan minyak sapi kedalam bekas tepung dan uli sehingga menjadi doh
★Bulat2 kan dan bakar pada suhu 170°c selama 20 minit..

Biskut Suji

Ya Allah,Excited kang main buat biskut ni smp lupa oven takde, dah bagi kak akak hari tu..haha...
Nak tak nak jadi lah macam ni...bakar atas dapor gas je ler..huhu

Biskut Suji

Biskut suji


●●●Selamat Mencuba●●●



5 comments:

  1. tepung jagung ke tepung gandum..

    ReplyDelete
  2. tepung jagung ke tepung gandum..

    ReplyDelete
  3. Tepung gandum amy..
    kalau nak cepat, simple dan sedap boleh cuba resepi ni..

    -1cwn myk sapi
    -1cwn gula icing
    -gandum masukkan biar sampai jadi doh..hehe,siap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Layari web online saya,pelbagai supplemen kesihatan secara semulajadi no chemical.wsap@telegram 012 7646324

      Delete
  4. cara bakar ats dapur gas tu..cmne,leh terang detail lg x..minat ni sbb xde oven...

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen yang baik-baik ^_^