nuffnang

Saturday, 17 May 2014

Tips Memujuk Isteri


PELUKLAH ISTERI DISAAT DIA MENANGIS

Bila isterimu menangis dihadapanmu, tak peduli apapun sebabnya, peluklah dia, biarpun dia menolak, tetap peluklah dengan erat,

Menangis di atas meja selamanya tidak akan pernah terasa lebih nyaman dan damai selain menangis dalam pelukkanmu!!

Bila isteri mengatakan tentang kesalahanmu, tolong jangan selalu mengatakan dia cerewet, itu semua kerana dia peduli padamu. Anggaplah leteran adalah hiburan baginya.

Bila isteri sedang kesal dan mengabaikanmu, jangan ikutkan perasaan dengan tidak mempedulikannya juga, ini adalah penolakan yang sia-sia. Akhirnya hal kecil menjadi lebih rumit dan berkait-kait sehingga terungkit-ungkit.

Bila isteri tidak mahu mendengarkanmu, merasa keletihan dan tak mengendahkanmu seketika, janganlah dirimu sebagai suami terasa hati. Kejarlah dirinya seperti kamu kejarnya ketika belum memilikinya dahulu. Pujuknya dengan ceritamu, buatnya kembali ketawa dan pastinya buat dirinya kembali bertenaga dengan cintamu.

Bila kau sungguh mencintainya, apakah kau tegar meninggalkannya sendirian..??

Bila isterimu berkata "Kamu pergi saja" aku tidak mahu mempedulikanmu'' jangan percaya begitu sahaja, mungkin itu hanya dibibir saja,sedang hatinya tidaklah demikian, sebenarnya itu keadaan yang sangat-sangat dia memerlukanmu sebagai insan yang dirinya sayang!

Bila isterimu marah, suasana hatinya selepas marah pasti akan gundah sehingga ada yang tidak lalu makan, jangan bertanya mahu makan apa, dia pasti berkata tidak mahu semuanya.

Belikan makanan kesukaannya, tunggu suasana hatinya membaik dan berikan pada dia, jangan menggunakan ancaman bahwa kamu juga tidak mau makan..!!

Hargai isterimu, tidak perlu berfikir terlalu rumit, apa yang wanita mahu selalu sederhana selamanya..!!

Betul kan?

Hargai isteri anda, kerana sangatlah beruntung anda dicintai oleh seorang wanita yang begitu setia bersama anda. Sedang ramai di luar sana mencari cinta sejati dari seorang gadis untuk diperisterinya, sedang dia diuji untuk masih dengan tanggungjawabnya dan bersendirian... Peluklah isteri anda sekarang juga.




Pakar Diari Hati.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih sudi komen yang baik-baik ^_^